måndag 26 augusti 2013

23+0

Dagens mage



Känner inte för att skriva något idag egentligen. Barnmorskan som gör ultraljud är fortfarande sjuk så nu ska vi få gå till en annan klinik för ultraljudet, men blir inte förrän nästa vecka :(

Ska upp till min barnmorska imorgon tror jag och ta prover i alla fall. Och boka in besöket för vecka 25. Eller jag kanske skickar ett mail till henne istället och ber om en tid. Så kanske vi kan ta proverna samtidigt. Ja så gör jag nog.

lördag 24 augusti 2013

Sömnproblem

Vaknade och behövde gå på toaletten vid 04 imorse och sen kunde jag inte somna om. Hoppas det snart blir bättre. Okej nu på semestern när jag kan gå upp, lägga mig på soffan och somna om efter några timmar, men inte sen när jag ska jobba. Men sen är det ju nästan det enda besväret jag haft under den här graviditeten så ska väl inte klaga.

Idag ska jag i alla fall iväg och dricka kaffe hos en kompis som jag inte träffat sedan början av sommaren. Det ska bli kul :) Sen vet jag inte vad som händer under resten av dagen. Blir nog att fixa lite här hemma. Plocka ut allt ur rummet som ska bli bebisrum ska jag nog göra. Så att jag kan flytta in spjälsängen och börja spraymåla den. Sen måste jag montera upp en ny lampa i badrummet så att vi ser något när vi är därinne.

Sen måste jag börja planera för nästa helg. Vi har bjudit in till kräftskiva då så måste fundera på hur vi ska få plats. Blir 12stycken + barn tror jag och just nu har vi sittplatser till 6personer. Så måste iväg till IKEA och köpa lite stolar. Men tror jag tar det i veckan när sambon är ledig.

fredag 23 augusti 2013

22+4

Godmorgon!

Vaknade för en timme sedan och kunde inte somna om. Så jag tänkte passa på att uppdatera lite här inne. I måndags gick vi in i vecka 23. Jag tycker inte att det hänt så mycket mer denna vecka jämfört med vecka 22. Jag är konstant hungrig, precis som i början av graviditeten så antar att pyret har en tillväxtfas just nu.

Besväras av ilningar i blygdbenet på kvällarna, framförallt om jag gått mycket under dagen så antar att det är foglossning. Får se hur det går på jobbet sen. Semestern är slut på tisdag, då är det åter till vardagen.

Magen 22+0


Älskar verkligen min graviditetsmage just nu. Klär mig så att den framhävs, inga bylsiga klänningar längre. Skulle kunna ligga på soffan hela dagen och smeka magen och känna lilla pyret rumstera runt därinne. Går inte att beskriva hur mycket jag redan nu älskar det där lilla livet som bor därinne. Snart får vi träffa honom eller henne. Det lilla mirakel som jag och sambon skapat.

Fick hem mitt moderskapsintyg i förrgår så ska posta det till försäkringskassan idag. Skrev ut blanketterna för att ansöka om graviditetspenning igår och började fylla i lite igår. Oh my god säger jag bara. Ska prata med cheferna i veckan eftersom de måste fylla i en blankett om att jag inte kan omplaceras. Annars får jag inte ut graviditetspenningen. Och sen ska jag sätta mig och beskriva min arbetsdag så nogrannt som det bara går. Hopppas kunna skicka in papprena senast när jag är i vecka 26.  Har ju tänkt att gå hem 60 dagar innan BF så då känns det som att det börjar bli hög tid att skicka in papprena. Hoppas bara det går smidigt utan massa krångel.

Förberedelserna för pyrets ankomst är i full gång. Vagnen är beställd. Alla möbler är införskaffade och renoveringen av vissa av dem är i full gång. Avslutade igår äntligen målningen av vaggan.

Här är resultatet


Nästa projekt blir att måla om spjälsängen. Det är den sista möbeln jag ska måla om och därefter kan vi börja inredningen av barnrummet.

Golv och tapet är redan inhandlat.

Golvet är i valnöt och är köpt på Bauhaus för bara 39kr/kvm. Jättefint och kommer att bryta av bra mot de ljusa väggarna.

Tapeten är även den köpt på Bauhaus och ska bli en fondvägg. De resterande väggarna kommer att målas vita. Hade från början tänkt en helt annan tapet som jag köpte redan för något år sedan, men när jag såg denna var det inte någon tvekan.

Längtar tills jag får sätta igång!

söndag 18 augusti 2013

19+0, 20+0, 21+0

Tänkte försöka uppdatera de tre veckor som gått under tiden vi har varit borta på semester. Känns som att det hänt massor, både med min kropp och med lilla pyret.

19+0 - 19+6

Magen såg ut så här

Här hade det inte hänt så mycket jämfört med när vi gick in i vecka 19. I alla fall tycker inte jag det själv.

Under den här veckan började jag känna pyrets rörelser mer och mer. Jag drabbades både nu och då av obeskrivliga lyckokänslor. Brösten fortsatte läcka råmjölk och dessutom ömmade de. 50% av graviditeten var avklarad och vi gick dessutom in i 6:e graviditetsmånaden.

20+0 - 20+6

Magen såg ut så här

Från 19+0 till 20+0 hände det verkligen något med magen. Den växte något enormt och livmodern var nu väldigt lätt att känna strax under naveln. Pyret fortsatte sparka och röra sig, för första gången kände jag av rörelserna när jag stod upp. Innan har det bara varit när jag legat ner på rygg eller suttit framåtlutad. Brösten läckte till och från så mycket att det rann små floder ner över magen när jag duschade.

21+0 - 21+6

Magen såg ut så här

Magen växte ytterligare, nu börjar den vara lite i vägen när jag böjer mig framåt. 21+5 såg vi för första gången pyrets rörelser utanpå magen. Det skedde när vi låg i sängen på kvällen och tittade på TV. Jag hade känt pyret rumla runt därinne ett tag och helt plötsligt rör sig hela magen som i en våg samtidigt som jag känner hur h*n gör en kullerbytta därinne. Skithäftigt, men samtidigt kan jag inte undgå att tycka att det är lite läskigt på ett sätt. En liten människa lever faktiskt inne i mig. Jag bär på ett nytt liv. Det har blivit verkligare och verkligare under de här gågna veckorna.

Vårt RUL blev tyvärr framflyttat en vecka eftersom hon som gör ultraljudet är sjuk så nu blir det i vecka 24 istället. 27/8 ska vi dit och få se vårat lilla pyre igen. Längtar!