lördag 15 februari 2014

Utveckling

I torsdags blev lilla sessan 2 månader. Tiden går så fort och sessan utvecklas mer och mer för varje dag. Jag försöker njuta så mycket det bara går av den här tiden. Önskar att hon alltid ska vara så här liten, att jag kunde stanna tiden, samtidigt som jag ser fram emot att se henne lära sig nya saker.

Under den här veckan som gått har hon börjat "prata" med oss och har börjat intressera sig mer och mer för leksaker som vi håller framför henne. Hon har även upptäckt sin egen spegelbild och kan sitta och titta på den jättelänge. Ler gör hon ofta och skrattar, men inte med ljud ännu.

Nu väntar jag bara på att sovrutinerna ska växa fram. Det börjar gå att se vissa mönster. Hon vaknar nästan alltid vid 7-8 på morgonen. Då ammar vi och går upp ur sängen och byter blöjan. Behåller pyjamasen på. Sen äter jag frukost medan sessan sitter i sin babysitter bredvid. Leker och pratar en stund, kanske ligger hon i sitt babygym eller tränar nacken. Sen runt 9-10 brukar sessan bli hungrig igen så då ammar vi igen och sen somnar hon. Hon brukar då sova mellan 1-2timmar innan hon vaknar igen. Resten av dagen är fortfarande skiftande, men det brukar i alla fall bli en längre sovstund på eftermiddagen. Nätterna finns det inget mönster ännu. Ibland sover hon 5 timmar i sträck, ibland bara 1 timma. Ibland somnar hon vid kl 21 och ibland inte förrän runt midnatt. Tror dock att det kommer ordna upp sig när den där sovstunden på eftermiddagen blir på ungefär samma tid varje dag. Bara att härda ut helt enkelt. Vi har i alla fall fått sluta titta på TV i sovrummet på kvällen, för hon har upptäckt att TV är intressant att titta på och då somnar hon definitivt inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar