fredag 2 januari 2015

V 14+6

2015 har börjat bra. Jag mår bättre psykiskt och har inte haft några mer timlånga gråtattacker. Hoppas det håller sig så. Fortfarande väldigt lättirriterad och tänder till för småsaker, men är i alla fall inte arg från det att jag vaknar till jag somnar. Besväras av ryggvärk och av onda ligament i magen, men mår annars riktigt bra fysiskt. Känner av sammandragningar sen en tid tillbaka, inget som gör ont, men obehagligt känns det. Kissar som en tok dagtid, men faktiskt lite lugnare nattetid, natten som var blev det bara ett enda toalettbesök :-)

Det som just nu är jobbigast är nattningen av sessan. Håller sedan 3 dygn tillbaka på att lära henne att somna själv. Har ju annars stått böjd över spjälsängen och klappat henne på ryggen tills hon somnat, men med ryggvärk och lätt foglossning är det inte längre möjligt. Och när hon blivit nattad så så har hon vaknat väldigt ofta nattetid. Så nu försöker jag få henne att somna utan mig i rummet. Kör inte 5-minutersmetoden. Kan inte låta mitt lilla hjärta stå och gråta i 5 minuter. Går in med någon minuts mellanrum och går inte ut från rummet förrän hon är lugn. Det funkar, men det är jobbigt för mammahjärtat. Idag var det lite bättre, en del gnäll, men inte hysterisk gråt. Tog väl cirka 30minuter istället för 5 som det tar om man står kvar och klappar på ryggen, men det är värt det. De två föregående nätterna har hon bara vaknat 1-2gånger istället för 1gång i timmen. Inatt vaknade hon dock första gången 04:20 och var då klarvaken. Mindre bra för en trött mamma, vi somnade om igen vid 06 cirka och sov till 8:00 typ. Hoppas inte det blir en vana.

2 kommentarer:

  1. Hej! Nu har jag följt din blogg i några månader och tänkte nu lämna ett avtryckt. Vi står i lite samma sits och tycker det är spännande att få följa er resa! Jag är också gravid med andra barnet (första kom till med hjälp av pergotime och denna kom till med letrozol) och vi är i v.10 nu. Vi har också pratat om att vi måste ändra rutinerna för hur vi lägger dottern (står också nerböjd över sängen och buffar/klappar) för det kommer inte att vara hållbart i längden. :) Hur har det gått för er med det? Lycka till med allt! //Anonym i några veckor till :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Och välkommen hit! Alltid roligt när någon i samma sits lämnar kommentarer :) Grattis till bebis nummer 2. Ja du det har gått upp och ner, men nu verkar vi ha hittat en metod som funkar för oss. Kort sagt så har vi gjort en egen variant av den så kallade 5-minutersmetoden, men en variant som inte innebär att lämna barnet gråtande eller hysteriskt. Ska försöka få upp ett inlägg om det idag eller imorgon!

      Radera