tisdag 11 november 2014

v 7+0

Inget mer blod. Sprang på toaletten hela natten, men det var bara den enda gången. Troligtvis är det väl slemhinnorna som blöder, men det blir nog att boka ett VUL ändå. Ska prata med sambon när han vaknar och se vad han tycker dock.

Gick in på 1177.se och kollade vad de hade för info om blödningar tidigt i graviditeten och vad de rekommenderade

En blödning kan utan förvarning inträffa när som helst i tidiggraviditet. Den kan vara sparsam till måttlig. Ofta upptäcker man att man blöder när man torkar sig i samband med toalettbesök eller ser en fläck i trosan. Färgen på blödningen kan vara rosa-röd eller brunaktig. Om färgen är rosa-röd är det en färsk blödning och om den är brunaktig är det en blödning som inträffat tidigare och som består av gammalt blod

Att få en blödning under graviditet är ofta en dramatisk händelse för den gravida kvinnan och hennes partner. Har man dessutom tidigare varit med om missfall kan oron bli extra stor.
Man behöver inte söka akut vid små blödningar. Det behövs inte heller om blödningen upprepar sig nästa dag och fortfarande är sparsam, i synnerhet inte om den är mörkare än dagen före. Det kan då vara en efterblödning som består av gammalt blod.
Om man får en blödning före vecka 16 bör man ändå alltid kontakta mödravårdscentralen eller en gynekolog. Det är vanligen inte bråttom eftersom småblödningar är vanligt under tidig graviditet.

Var  bara tvungen att åka till apoteket när de öppnade och köpa 2 digitala tester. Jag vet att HcG kan vara kvar länge i kroppen efter ett missfall, men ville ändå testa. Tog ett förut och det visade Gravid 3+ så än så länge ser det ju bra ut. Det andra testet sparar jag till nästa vecka. Om det skulle vara ett missfall så borde HcG då i alla fall börjat sjunka så då borde det även synas på veckoindikatorn. Står det 2-3 eller 1-2 så har vi ju svaret.

Dagens mage

Lika platt som i vecka 5+0 är den ju inte, men mindre än i vecka 6+0. Känner mig inte lika uppblåst längre så det beror väl på det. Undrar hur länge den går att dölja denna gång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar