söndag 15 februari 2015

Idag...

... är en bra dag! Med bra dag menar jag att jag inte blivit arg på lilla sessan trots att hon testar mitt tålamod till max. Försöker att hålla henne aktiverad under dagarna för om vi bara är hemma blir hon extremt rastlös och dagen blir extremt gnällig vilket inte gynnar någon av oss. Den här helgen jobbar dessutom sambon 12-timmarsnätter så då försöker vi att inte vara hemma under förmiddagarna så att han ska få sova ostört. Men det är svårt att hitta bra aktiviteter för en ettåring. Visst finns Leos Lekland och simhallen, men det blir väldigt dyrt om man ska åka dit varje vecka, och pengar är en bristvara denna månad. På vardagarna finns ju öppna förskolan som vi besöker 1-2 gånger i veckan, men helgerna är värre. Igår var vi i lekparken här där vi bor på morgonen och umgicks sen med min syster och systerson och idag åkte vi iväg en sväng och hälsade på kaniner och getter på förmiddagen.  Det var uppskattat av sessan, men annars så är de som sagt ont om aktiviteter. Det mesta är anpassat för äldre barn. Tänker att det blir bättre i vår och sommar för då kan man ju helt enkelt åka och leka i de större lekparkerna inne i stan, men nu när det är snö och skitväder så är det inte kul för varken sessan eller mig att vara i lekparken.

Men som sagt idag har vi haft det riktigt bra. Sessan kastade dock om lite i sina rutiner. Hon somnade i bilen kl 10, sov sig igenom ett besök på City Gross och att bli överflyttad från bilen till sängen. Sen sov hon till kl 13, 3 timmar! Så länge har hon nog aldrig sovit på dagen förutom när hon var nyfödd. Funderar på om hon kanske börjar bli sjuk, men visar inga symtom på det i övrigt. Var lite orolig för att det skulle bli svårt att få henne att somna nu på kvällen, men det gick som vanligt, inga större problem. Återstår att se om hon sover bra inatt bara.

1 kommentar:

  1. Håller med dig om att det är svårt att hitta på aktiviteter för en 1 åring! Har en 11 månaders själv.. och längtar till snön försvinner och våren kommer så att man lättare kan gå ut och leka.

    SvaraRadera