måndag 11 november 2013

34+0

Idag går vi in i vecka 35, 41 dagar kvar till BF, mer än 85% av graviditeten är avklarad. Känns som en evighet sedan det där underbara plusset på stickan, och alla test som följde därefter. Känns overkligt att vi gick runt och var oroliga för att det skulle bli ännu ett missfall. Nu sparkar det där lilla pyret i stort sett hela tiden därinne i magen och vi längtar tills h*n bestämmer sig för att komma ut. Den där lilla, lilla bönan som vi fick se första gången på en kornig bild i vecka 8. Bara 11mm långt, men med ett tickande hjärta. Kan inte beskriva den kärlek jag känt till denna lilla varelse ända sedan dess. Obeskrivlig kärlek blandad med en otrolig oro över att något skulle gå fel. Kärleken har växt och oron har minskat under de dagar och månader som gått sedan dess. Minskat, men inte försvunnit helt. Antar att en viss oro kommer att finnas även om 10 år, den kommer bara att se annorlunda ut.

Dagens mage

Hur mår jag nu då? Jag mår förvånansvärt bra. Är fortsatt relativt besparad från krämpor. Är extremt trött och känner det som att jag skulle kunna sova dygnet runt samtidigt som jag inte kan sova. Tror att det beror på att jag vaknar varannan timme för att gå på toaletten. Blir ju ingen riktig djupsömn = sömnbrist. Men ska be barnmorskan att kolla mitt Hb imorgon när jag ska dit för att se om det sjunkit ytterligare för då kan ju det också förklara tröttheten jag känt de senaste veckorna. Har även haft en envis huvudvärk som kommit och gått nu under 2-3 veckor. Svårt att säga vad den beror på, både lågt Hb och sömnbrist kan ju ge huvudvärk. Annars som sagt mår jag bra. Inga svullna fötter ännu, men har ändå stödstrumporna på dagtid för att förebygga. Går sakta upp i vikt cirka 0,5-1,2kg per vecka. Känns som att det stannat upp lite. Magen känns inte som att den växer så mycket heller nu, men jag känner att livmodern växer i stort sett hela tiden. Nu är den nästan ända uppe vid revbenen och pyret börjar komma väldigt nära revbenen med sina fötter ibland. Jag går runt och väntar spänt på att få en fot i revbenen. Kommer nog att göra ONT.

Tänkte jämföra magen från vecka 8 till nu.
Det har ju hänt en del :) Kommer ihåg att jag tyckte magen putade redan där i vecka 8. Och lite putade den kanske, minns i alla fall att alla jeans blev för tajta i midjan så jag fick sätta en gummisnodd för att göra dem lite större.  Bilden från vecka 22 är tagen i Kroatien. Kommer ihåg att magen exploderade i storlek från vecka 21 till 22. Nu tycker jag ju inte att den ser så jättestor ut, men då kändes den stor. Och reaktionen från alla runt omkring var att jag blivit stor om magen. Och nu är den ju jättestor :) Blir kul att se om den blir mycket större eller om det kommer att vara samma storlek fram till förlossningen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar