torsdag 8 november 2012

ÄL+6

2 dagar sedan sist jag skrev något. Har väl inte hänt så mycket sedan dess. Har jobbat och haft det fullt upp där så inte hunnit tänka efter så mycket. Det är ju bra. Är skiträdd för att bli skengravid och få upp hoppet och sen visar det sig att det inte var något. Igår på jobbet blev jag jätteillamående vid lunchen. Försöker att inte tolka in något i det. Förmodligen var det för att jag var stressad och slängde i mig maten för snabbt. Sen har jag haft ont i nedre delen av magen, men så har jag haft många gånger förr och då alltid trott växtvärk, nu tror jag i stället på tarmarna som är lite tröga. Så jag försöker verkligen hitta andra förklaringar på de symtom som jag antagligen inte har. 

Kan dock inte låta bli och fundera på hur jag ska göra på lördag. Då är det ÄL+8 och då ska vi ha tjejkväll här. Med vin och tacos. Eftersom vi ska vara hemma hos mig kan jag ju inte skylla på att jag kör bil om jag inte dricker något glas vin. Men vet inte hur jag ska göra. Det är ju alldeles för tidigt för att se något på ett graviditetstest då. Sen vet jag ju att de säger att det som händer innan man vet att man är gravid är ingen fara. Så då borde jag ju rent teoretiskt kunna dricka ett glas eller två på lördag utan att det skadar ett eventuellt barn. Har bara rödvin hemma så då blir det max 3 glas för annars mår jag så dåligt dagen efter. 

Status post ägglossning:

Brösten: Fortsatt ömma bröstvårtor, som styvnar direkt vid beröring. Brösten känns även lite fylligare, vilket dock kan vara inbillning. Har ju 75D i Bh-storlek så känner att det är svårt att märka om bröstens storlek förändras. Dessutom fick jag sist jag hade ägglossning, ömma och svullna bröst från ÄL+7 och fram till mensen.
Tempen: Låg på 37,0 när jag vaknade så den är stabil. Jag kollar min temp 3 gånger per dag, fast jag vet att det är den första som visar basaltemperaturen. Men jag tycker det är kul och se hur den går upp och ner under dagen. Härom kvällen hade jag nästan feber, 37,9 visade tempen då. Men kände mig inte sjuk alls så det var väl bara att tempen är stegrad och då när jag rört mycket på mig blir den högre än normalt eftersom utgångstempen är högre. 
Livmodertappen: Har faktiskt inte känt på den idag, men igår kväll var den stängd. Hård i mitten och mjuk runt om. Kändes nästan som kronblad av kött runt om och så hårt i mitten. 

Trött har jag varit senaste dygnet också, men det tror jag inte skulle ha något med en eventuell graviditet att göra. Det beror nog snarare på ett högt tempo på jobbet och för lite sömn mellan kvälls- och dagpasset. Inatt har jag dock sovit. Länge! Somnade först på soffan mellan 18:00 och 19:00. Jag gick och la mig redan 21:30. Läste en bok tills sambon kom och la sig vid 22:20. Somnade innan klockan slagit 23 och vaknade inte förrän klockan ringde nu vid 08:30. Så 9,5timmars sömn har jag fått i natt. Lika trött för det i och för sig, men men.

Kunde förövrigt inte hålla mig borta från testen. På ÄL+4 tog jag ett graviditetstest. Toknegativt förstås. Men nu vet jag i alla fall att testen inte ger spökstreck för mig i alla fall. Jag följer en tråd på familjeliv som handlar om just tydning av graviditetstest, spök eller svagt plus och där hade de problem med de testerna som jag har. De får extremt mycket spökstreck faktiskt. Men jag har aldrig fått det. Visst har det funnits ett grått streck ibland, men det har ju alltid varit efter att tiden gått ut och då gills det ju inte. OCh visst har jag sett konturerna av var strecket ska vara, men för mig är inte det spökstreck. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar