fredag 16 november 2012

Namn

Alldeles för tidigt att tänka på namn än, men jag gör det ändå. Har sedan länge haft ett namn som jag vill att min dotter, om jag får någon, ska heta. Nämligen Elvira. Det är min mormors mellannamn och det är ett namn som funkar både på svenska och bosniska. Men nu sa sambon att han inte gillar det och att vi inte kan döpa vårt barn till det eftersom hans moster heter Elvira. Typiskt! Så nu sitter jag och tittar igenom almenackan.

Tjejnamn
Hanna
Hilda
Agnes
Elvira
Esther
Vilma
Vanja
Alice
Lea
Selma
Mirjam
Alva
Alma
Naima
Katja
Tjejnamn som inte finns i almenackan
Elisa
Elma
Mira

Killnamn
Albin
Adrian
Edvin
Elias
Leo
Arvid
Vidar
Emil
Benjamin
Killnamn som inte finns in almenackan
Alvin
Liam
Milo


Det här kommer ju bli supersvårt!! Tur att man har några månader på sig. Jag och min sambo brukar ha svårt att komma överens om mycket mindre allvarliga saker så hur vi ska kunna hitta ett namn som båda gillar och som passar både här och i bosnien är en gåta.  Mina favoriter när det gäller tjejnamnen är i alla fall: Elisa, Elvira, Esther, Alva, Alma. Och bland killnamnen: Albin, Elias, Vidar, Emil, Alvin.
Gillar egentligen Selma och Edvin också, men just de namnen har sambons kusin döpt sina barn till så det går inte. Och alla de namn som jag skrivit i listan är inte bosniska heller, men de skulle nog kunna funka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar